[time-nuts] T-Bolt oven / LH question

George Dubovsky n4ua.va at gmail.com
Fri Oct 12 12:09:21 EDT 2012


You're probably OK. The T'bolt doesn't report oven temp, but rather the
temp near the edge of the pwb some distance from the oscillator. Think of
it as the environmental temp inside the package. If you ever look inside,
look for an 8 pin Dallas Semi IC that is labeled DS1620; it's right behind
the DB-9 connector - that's where the temp is measured.

73,

geo - n4ua

On Fri, Oct 12, 2012 at 11:28 AM, Don Oconnor <eGunk at wowway.com> wrote:

> Hello all,
>
> I recently purchased a ThunderBolt on eBay. I believe the T-Bolt's
> oscillator oven is not operating correctly. But, having never used a T-Bolt
> or Lady Heather software I'm not sure.
>
> Why I believe there is a problem:
>
> 1.    The T-Bolt's external case is barely warm (my guess about 100F)
>
> 2.    The positive 12 volt power supply current remains steady at about
> 155mA
>
> 3.    The temperatures displayed on LH software.
>              Near the top left of the screen in white 22.29C
>             Underneath in red -16.3C
>              At bottom of screen above graph 16.2C
>
>
> Question, is this normal? Do I need to enable the oven or change a
> temperature setting?
> Thanks in advance.
>
>
> Don O'Connor
> _______________________________________________
> time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com
> To unsubscribe, go to
> https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
> and follow the instructions there.
>



More information about the time-nuts mailing list