[time-nuts] Lucent KS-24361, HP/Symmetricom Z3809A, Z3810A, Z3811A, Z3812A GPSDO system

Bob Camp kb8tq at n1k.org
Fri Oct 31 20:27:06 EDT 2014


Hi

I suspect that somebody will have to figure out what the 15 pin connector / jumper is doing. On previous RFTG units there was a way to re-wire the crossover interface to fake out the slave detect process. That would let you run a single GPS equipped box and have it behave correctly. Without the fake wires trick none of them played nice without the slave being present.

Yes that seems like it violates the spirit of redundancy. No I didn’t design it. Yes the guy who did spec it to work that way probably knew a whole lot more about exactly what they were after in the design. 

I suppose the first task would be to figure out if the jumper cable is a straight through or not….

Bob
 
> On Oct 31, 2014, at 12:19 PM, Mike Seguin <n1jez at burlingtontelecom.net> wrote:
> 
> I have both of my units sitting on the bench. I found that I needed to connect them together to get the REF1 unit to come out of standby.
> 
> I am using GPSCon to monitor and it appears to work fine.
> 
> One thing on my units, when I power cycled them, it started a 'survey' over! I didn't expect that. Are others seeing this. There must be a way to store the surveyed position....
> 
> Tnx,
> Mike
> 
> On 10/30/2014 3:59 PM, Bob Stewart wrote:
>> Hi Anthony,
>> Did you power cycle both units as part of connecting them together at J5 to J5?  And can you remind me whether you are using the supplied interface cable, or are you using something else?  After warmup, the ON light is on for the REF-0 unit and the STBY light is on for the REF-1 unit.  While running, there is no output from J8 on the unit marked STBY.  J8 works on the unit marked ON.  There is a timestamp coming from J6, and I think a 1PPS signal on some pin or other.
>> 
>> Bob     From: Anthony Roby <aroby at antamy.com>
>>  To: Discussion of precise time and frequency measurement <time-nuts at febo.com>
>>  Sent: Thursday, October 30, 2014 2:24 PM
>>  Subject: Re: [time-nuts] Lucent KS-24361, HP/Symmetricom Z3809A, Z3810A, Z3811A, Z3812A GPSDO system
>> 
>> I'm still having no luck with mine.  When I power on, the LEDs cycle, the Fault light is on and the No GPS and Standby lights flash.  When I connect my GPS antenna, the No GPS light stops flashing and stays on.  After several minutes only the Standby light is on.
>> 
>> When I connect both the Ref1 and Ref0 together with the interface cable, the Fault lights on both units are illuminated.
>> 
>> Do you see the same?  I don't know what to infer from the Fault light since there is no supplemental data to work from.
>> 
>> Anthony
>> 
>> 
>> _______________________________________________
>> time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com
>> To unsubscribe, go to https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
>> and follow the instructions there.
>> 
> 
> -- 
> 
> 73,
> Mike, N1JEZ
> "A closed mouth gathers no feet"
> _______________________________________________
> time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com
> To unsubscribe, go to https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
> and follow the instructions there.




More information about the time-nuts mailing list