[time-nuts] 58503A does not track

Artek Manuals Manuals at ArtekManuals.com
Wed Jan 27 18:27:43 EST 2016


Claude

Are you using the same software on the same computer platform for the 
whole time?

By example  I have a Z3801 which works sometimes under Z38xx and 
sometimes not, while SATSTAT works all the time. I did find some flaky 
things going on with the software and was finding that I had to close 
Z38xx and reopen it after every command to change something?

Dave


On 1/26/2016 11:39 AM, claude.ff at aliceadsl.fr wrote:
> Hello list !
>
> I have a HP 58503A who  worked fine for two years.
> After a short power cut, it does not lock on GPS. I tried some commandsn  including :SYST:PRESET but nothing works
>
> Here's a :SYSTEM:STATUS ? after the PRESET and after waiting a few hours :
>
>
> ------------------------------- Receiver Status -------------------------------
>
> SYNCHRONIZATION ........................................... [ Outputs Invalid ]
> SmartClock Mode ___________________________   Reference Outputs _______________
>     Locked                                     TFOM     9             FFOM     3
>     Recovery                                   1PPS TI  --
>     Holdover                                   HOLD THR 1.000 us
>>> Power-up: GPS acquisition                  Holdover Uncertainty ____________
>                                                Predict  --
>
> ACQUISITION .............................................. [ GPS 1PPS Invalid ]
> Tracking: 0 ____   Not Tracking: 6 ________   Time ____________________________
>                     PRN  El  Az                UTC      16:06:43 [?] 29 Feb 2016
>                     * 1  -- ---                GPS 1PPS Invalid: not tracking
>                     * 6  -- ---                ANT DLY  0 ns
>                     * 9  -- ---                Position ________________________
>                     *14  -- ---                MODE     Survey:      0% complete
>                     *22  -- ---                         Suspended: track <4 sats
>                     *24  -- ---                INIT LAT N 596:30:43.423
>                                                INIT LON E 596:31:10.845
> ELEV MASK 10 deg   *attempting to track                      +21474708.00 m  (MSL)
> HEALTH MONITOR ......................................................... [ OK ]
> Self Test: OK    Int Pwr: OK   Oven Pwr: OK   OCXO: OK   EFC: OK   GPS Rcv: OK
>
> I tried to set the date with :GPS:INIT:DATE 2016,01,26 but this command has no effect.
>
> Setting the LAT and LON with :GPS:POS «myposition» works.
>
> ------------------------------- Receiver Status -------------------------------
>   
> SYNCHRONIZATION ........................................... [ Outputs Invalid ]
> SmartClock Mode ___________________________   Reference Outputs _______________
>     Locked                                     TFOM     9             FFOM     3
>     Recovery                                   1PPS TI  --
>     Holdover                                   HOLD THR 1.000 us
>>> Power-up: GPS acquisition                  Holdover Uncertainty ____________
>                                                Predict  --
>                                                  
> ACQUISITION .............................................. [ GPS 1PPS Invalid ]
> Tracking: 0 ____   Not Tracking: 6 ________   Time ____________________________
>                     PRN  El  Az                UTC      02:58:13 [?] 24 Mar 2016
>                     * 3  -- ---                GPS 1PPS Invalid: not tracking
>                     * 4  -- ---                ANT DLY  0 ns
>                     * 8  -- ---                Position ________________________
>                     * 9  -- ---                MODE     Hold
>                     *23  -- ---
>                     *29  -- ---                LAT      N    blah blah
>                                                LON      E    blah blah
> ELEV MASK 10 deg   *attempting to track       HGT              +194.57 m  (MSL)
> HEALTH MONITOR ......................................................... [ OK ]
> Self Test: OK    Int Pwr: OK   Oven Pwr: OK   OCXO: OK   EFC: OK   GPS Rcv: OK
>
>
> But the unit is still not tracking, it sees the birds because the PRN are changing but
> does not calculate the "El" and "Az"  ...
>
> Here is the output of  :DIAGnostic:LOG:READ:ALL?
>
> Log 001:20160122.00:00:00:  Log cleared
> Log 002:20160122.00:00:00:  System preset
> Log 003:20160122.00:00:35:  Self-test failed
> Log 004:20160122.00:12:38:  Position hold mode started
>
> As you can see, the date is 2016-01-22, it's the date when the power cut happened .
>
> And when I run  :GPSYSTEM:POSITION:SURVEY ONCE, I get the same first status with crazy
> lattidude and longitude.
>
>
> Finally a self test *TST? gives +0 and the ALARM LED and the LOCK LED are off.
>
> I've tried with a second antenna and have the same problem :-(
>
> Can someone give me an advice for this problem ? The receiver looks dead, no ?
>
> Thanks in advance,
>
>
> Claude
> _______________________________________________
> time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com
> To unsubscribe, go to https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
> and follow the instructions there.
>


-- 
Dave
Manuals at ArtekManuals.com
www.ArtekManuals.com


---
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
https://www.avast.com/antivirus




More information about the time-nuts mailing list