[time-nuts] Newbie With a Z3801 Problem

paul swed paulswedb at gmail.com
Fri Nov 4 22:05:27 EDT 2016


I guess what I heard so far sounds normal on start.
Just the green power led.
Then it warms up and takes a long time up to 48 hours to acquire the
satellites if it has no battery backup and has been off a long time.
Not sure when the messages go active.
Regards
Paul
WB8TSL

On Fri, Nov 4, 2016 at 9:02 PM, n2lym <n2lym at optonline.net> wrote:

> Have you tried a loop back connection, short pins 2 and 3 and a terminal
> program? You may have to disable hardware handshaking in hardware manager
> for that USB device or possibly a baud rate problem.
>
>
> Mike
>
>
>
>
>
> On Fri, Nov 04, 2016 at 08:23 PM, Dave Hallidy wrote:
>
> Hal-
>> I took your suggestion and sure enough, I can see on the scope that it
>> puts
>> out a string on power up.  I'm sure that's why SatStat gives me a
>> "Communications established- please wait" then "Checking echo".  But then
>> it
>> all seems to fall apart, because after that, it drops back to "Trying to
>> establish communications" and "No response..." until I power down then
>> back
>> up, and it repeats the cycle.
>>
>> I don't have any real info on power supply voltages, so I don't know what
>> they should be.  On power up, it goes through the cycle of briefly
>> lighting
>> the LEDs on the main board red, ending with the green blinking one on the
>> main board at the same time cycling through the front panel LEDs and
>> ending
>> with just the power LED lit.  I can pull it apart and check for caps
>> needing
>> replacement if you think that might be a cause of this.
>>
>> Dave
>>
>> -----Original Message-----
>> From: time-nuts [mailto:time-nuts-bounces at febo.com] On Behalf Of Hal
>> Murray
>> Sent: Friday, November 04, 2016 6:56 PM
>> To: Discussion of precise time and frequency measurement
>> Cc: hmurray at megapathdsl.net
>> Subject: Re: [time-nuts] Newbie With a Z3801 Problem
>>
>> I would put a scope on the TX line from the Z3801A and power cycle it.
>> I'm pretty sure it prints out the version string on power up.
>>
>> Have you checked the power supplies?  Or looked for old electrolytics?
>>
>>
>> --
>> These are my opinions.  I hate spam.
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com
>> To unsubscribe, go to
>> https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
>> and follow the instructions there.
>>
>> _______________________________________________
>> time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com
>> To unsubscribe, go to https://www.febo.com/cgi-bin/m
>> ailman/listinfo/time-nuts
>> and follow the instructions there.
>>
>> _______________________________________________
> time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com
> To unsubscribe, go to https://www.febo.com/cgi-bin/m
> ailman/listinfo/time-nuts
> and follow the instructions there.
>



More information about the time-nuts mailing list