[time-nuts] My stubborn Z3801A

Adrian rfnuts at arcor.de
Mon Jun 14 05:29:29 EDT 2010


It's in the same menu where you start / stop communication, just below 
the 'Port Open' command.

CommPort > Settings > Baud Rate

Adrian

Robert Benward schrieb:
> The minimum voltage is +/-3 volts, I'm getting about +/-6 right now.
>
> How does one change the serial port speed, I don't see anything in 
> SatStat.
> Bob
>
>
> ----- Original Message ----- From: "John Miles" <jmiles at pop.net>
> To: "Discussion of precise time and frequency measurement" 
> <time-nuts at febo.com>
> Sent: Sunday, June 13, 2010 8:21 PM
> Subject: Re: [time-nuts] My stubborn Z3801A
>
>
>>
>>> Still to go:  The RS-232 signals look fine going into the cable,
>>> +/-5V, any
>>> ideas why the computer won't read it?  Am I missing something?  I
>>> tried two
>>> different ports in case I screwed one up one of the ports, but no luck.
>>
>> Haven't been following the thread so someone may have suggested this 
>> before,
>> but: try another computer, a shorter cable, or perhaps a slower baud 
>> rate.
>> 5 volts is near the bottom of the range for RS232 (the signalling 
>> levels are
>> supposed to be closer to +/- 15V, or at least +/- 12V).
>>
>> Some RS-232 gear is happy with 5V but it isn't optimal in all cases.  
>> The
>> problem you mention is more likely to be either a physical or 
>> protocol-level
>> mismatch than a real hardware fault.
>>
>> -- john, KE5FX
>>
>>
>> _______________________________________________
>> time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com
>> To unsubscribe, go to 
>> https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
>> and follow the instructions there.
>
> _______________________________________________
> time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com
> To unsubscribe, go to 
> https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
> and follow the instructions there.
>





More information about the time-nuts mailing list