[time-nuts] (no subject) - HP 5065A

Jim/Anna McIntyre bbimini at gmail.com
Mon Dec 7 12:21:08 EST 2015


Thanks for adding the subject in.  I'm not used to this format, and
forgot...

Sadly, no clock.  It does have a battery, and luckily it hasn't leaked.
I've already received a few emails with some tips, and will post an update
soon.

Thanks again,

Jim


On Mon, Dec 7, 2015 at 9:26 AM, J. L. Trantham <jltran at att.net> wrote:

> Jim/Anna,
>
> I took the liberty of adding 'HP 5065A' to the subject line to help others.
>
> Sounds like a nice 'find'.  There are many experts here regarding the
> 5065A.  I'm a 'novice'.
>
> There are several manuals on the net.  You can find one manual here:
>
> http://www.ko4bb.com/manuals/207.98.180.176/HP_5065A_Manual.pdf
>
> Did the 'CONTINOUS OPERATION' light come on when you hit 'LOGIC RESET'
> after switching to 'OPERATE'?  If so, sounds like it is working.  If not,
> might want to check the light to make sure it's not burned out.  For that
> matter, might want to check all the lights.
>
> What options does it have?  Clock?  Internal battery, as shown by a
> 'Battery' lamp on the panel to the right of the door?
>
> If it has a battery, might want to remove it and make sure the NiCd's
> haven't leaked.
>
> I suspect you have already measured the 5 MHz, 1 MHz, and 100 KHz outputs.
>
> These are nice units.  Good luck and welcome to the group.
>
> Happy Holidays!
>
> Joe
>
> -----Original Message-----
> From: time-nuts [mailto:time-nuts-bounces at febo.com] On Behalf Of Jim/Anna
> McIntyre
> Sent: Sunday, December 06, 2015 10:31 PM
> To: time-nuts at febo.com
> Subject: [time-nuts] (no subject)
>
> Greetings all,
> My name is Jim, I'm a Noob to your list.  A local DoD contractor unloaded
> a heap of test equipment lately, and I scored a 5065A.  It's s/n
> 1532A00666, has an Olive green-ish RVFR, and a 00105-6103, series 1284
> Quartz oscillator.
>
> I have had the instrument powered up for about an hour now. (I first
> checked the +/- 20V supplies and they're OK.)  I have a 1A source connected
> to the TE lines.
> At the end of the 1st hour here's what I'm seeing (Open Loop Mode).
>
>
> Batt 48
> Supply 38
> Lamp Oven 30 (down from 50)
> Cell Oven 30 (down from 50)
> Osc Oven 44 (down from 50)
> Photo 28
> 5 MHz 32
> Control, Error, 2nd Harmonic all read 0
>
>
> I adjusted the Quartz Coarse control to be within 10-7.  Fine is set to
> 250.  Synth output measures 5.315 005 728 MHz, and is about 1.8 Vpp.
>
> Control, Error, 2nd Harmonic all read 0 after I switch to Closed Loop and
> hit 'Start'
>
> Please advise on next steps...
>
> Thanks
> _______________________________________________
> time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com To unsubscribe, go to
> https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
> and follow the instructions there.
>
> _______________________________________________
> time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com
> To unsubscribe, go to
> https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
> and follow the instructions there.
>



More information about the time-nuts mailing list